flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представник Миколаївського апеляційного суду взяв участь у семінарі для представників суб`єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

09 липня 2019, 11:46

    4-5 липня 2019 року представник Миколаївського апеляційного суду взяв участь у дводенному семінарі для представників суб`єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, який було проведено Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за підтримки Міністерства соціальної політики України, як національного координатора із запобігання та протидії домашньому насильству.

    Також, у даному заході взяли участь представники соціальних служб м. Миколаєва та Миколаївської області, представники пробації, поліції та медицини.

   В перший день із привітаннями та вступними словами виступили Костянтин Бойчук та Наталія Сергієнко, регіональні спеціалісти UNFPA. Остяння працює над цією проблемою у Вінницькій області, що викликало цікавість через можливість порівняння.

   Актуалізувала поняття домашнього насильства та насильства за ознакою статі Алла Блага, професор кафедри цивільного та кримінального права та процесу Чорноморського національного університету, експерт УГСПЛ.

   Крім того, окремо зупинилась на законодавчій базі, яка регулює питання запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, а також на координації взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильству на національному, регіональному та місцевому рівнях.

   Цікавими були інтерактивні презентації, учасники, поділившись на групи, виконували завдання, розв`язували практичні вправи, які потім обговорювали з усіма учасниками.                

   Другого дня було обговорено міжнародні стандарти та рекомендації щодо ефективного реагування та запобігання насильству за ознакою статі.

   Наталія Сергієнко звернула увагу учасників семінару на цілі, принципи, функції та переваги елементів міжсекторального реагування на домашнє насильство та насильство за ознакою статі на місцевому рівні.

    Після детального обговорення учасникам було запропоновано розробити спеціальний план щодо посилення міжсекторального  реагування та координації та регіональному та місцевому рівні.Із міжвідомчим реагуванням можна ознайомитися за посиланням.

   На завершення заходу учасники пройшли тестування та отримали сертифікати. 

 

    Прес-служба Миколаївського апеляційного суду