flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив арешт на 64 квартири та нежитлові приміщення у Миколаєві

27 липня 2020, 16:23

Миколаївський апеляційний суд залишив арешт на 64 квартири та нежитлові приміщення будинку по вулиці Космонавтів у м. Миколаєві із забороною державним реєстраторам прав на нерухоме майно та органам Державної реєстрації прав вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо такого майна.

24 липня 2020 року Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги ТОВ «Центрум Капітал» на ухвалу судді Ленінського районного суду м. Миколаєва про забезпечення позову у цивільній справі. Місцевим судом було накладено арешт на 64 квартири та нежитлові приміщення одного із багатоквартирних будинків, у місті Миколаєві по вул Космонавтів, із забороною державним реєстраторам прав на нерухоме майно та органам Державної реєстрації прав вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо такого майна.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, представник ТОВ «Центрум Капітал» просила колегію суддів скасувати ухвалу місцевого суду з підстав порушення норм процесуального права та неповноту встановлених обставин, що мають значення для справи. Представниця ТОВ «Центрум Капітал» вказала, що суд розглядаючи клопотання про забезпечення позову не взяв до уваги інтересів товариства, які можуть бути порушені у зв’язку з застосуванням заходів забезпечення. Крім того, вказала, що суд повинен був розглянути питання зустрічного забезпечення чого не було зроблено, а позивачі належним чином не довели необхідність застосування такого заходу.

У своєму відзиві на апеляційну скаргу представник позивачів вказує, що доводи апелянта не відповідають дійсним обставинам справи та апелянт не зазначає, які саме інтереси товариства будуть порушені оскаржуваною ухвалою. Позивачі та їх представники у судовому засіданні просили колегію суддів залишити без змін ухвалу суду. Зазначили, що оскаржувана ухвала жодним чином не порушує права товариства як іпотекодержателя. Навпаки, вважають що їх клопотання гарантує неможливість відчуження майна, власниками якого є позивачі, та слугуватиме інтересам апелянта, оскільки направлено на неможливість відчуження такого майна.

 

За результатами розгляду справи апеляційну скаргу ТОВ «Центрум Капітал» залишено без задоволення. Ухвалу Ленінського районного суду м. Миколаєва від 30 квітня 2020 року – без змін.

 

З повним текстом постанови можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - 489/1858/20.