flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітній залишиться під цілодобовим домашнім арештом

18 січня 2019, 14:05

Сьогодні, 18 січня 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області від 03 січня 2019 року, якою прокурору відмовлено у задоволенні клопотання про продовження строків тримання під вартою неповнолітньому Т. та застосовано більш мякий запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

      У судовому засіданні прокурор підтримала апеляційну скаргу в повному обсязі, просила до підозрюваного Т. продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та вказала, що мають місце ризики передбачені статтею 177 КПК України, а саме:

     - можливість переховуватися від органів досудового розслідування;

     - свідок у цьому ж кримінальному провадженні є товаришем підозрюваного, тому є ризик незаконно впливати на свідка.

 

      Захисник у свою чергу заперечував проти задоволення апеляційної скарги прокурора та вказав, що вона є необгрунтованою, просив суд залишити підозрюваному Т. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

     Також, захисник підозрюваного просив суд звернути увагу, що рішення Миколаївського апеляційного суду від 15 листопада 2018 року, яке на наступний день було направлено на виконання, яким до неповнолітнього Т. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою було виконано лише 17 грудня 2018 року.

     Неповнолітній підозрюваний Т. та його законний представник підтримали позицію захисника, та додали, що він весь час з 15 листопада до 17 грудня 2018 неповнолітній перебував дома та нікуди невідлучався, з свідком не спілкується.

 

     За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області від 03 січня 2019 року залишено без змін.

 

     Неповнолітній Т. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

     Нагадаємо, що 04 листопада 2018 року близько 23.00 год. в м. Баштанка по вул. Промислова біля магазину «Смак» двоє парубків поверталися додому та побачили, що біля одного із будинків на землі лежить чоловік в стані алкогольного сп’яніння. Між ними виникла сварка в ході якої неповнолітній Т. наніс декілька ударів чоловікові. Від заподіяних тілесних ушкоджень, настала смерть потерпілого.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду