flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд змінив запобіжний захід неповнолітньому на тримання під вартою

15 листопада 2018, 14:45

    Сьогодні, 15 листопада 2018 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області про відмову у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

    За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора задоволено. Ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області від 08 листопада 2018 року про відмову у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою до неповнолітнього Т. застосовано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою строком до 09 січня 2019 року.

    У судовому засіданні прокурор підтримала апеляційну скаргу в повному обсязі, просила до підозрюваного Ш. застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та вказала, що мають місце ризики передбачені статтею 177 КПК України, а саме:

    - можливість переховуватися від органів досудового розслідування;

    - свідок у цьому ж кримінальному провадженні є товаришем підозрюваного, тому є ризик незаконно впливати на свідка;

    - та можливість підозрюваного вчинити інше кримінальне правопорушення.

    Захисник у свою чергу заперечував проти задоволення апеляційної скарги прокурора та вказав, що вона є необґрунтованою, просив суд залишити підозрюваному Т. зобов’язання прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та/або суду. Неповнолітній підозрюваний Т. та його законний представник підтримали позицію захисника, та додали, що він весь час окрім навчання перебуває дома та не спілкується з свідком.

 

    Неповнолітній Т. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

 

    Нагадаємо, що 04 листопада 2018 року близько 23.00 год. в м. Баштанка по вул. Промислова біля магазину «Смак» двоє парубків поверталися додому та побачили, що біля одного із будинків на землі лежить чоловік в стані алкогольного сп’яніння. Між ними виникла сварка в ході якої неповнолітній Т. наніс декілька ударів чоловікові. Від заподіяних тілесних ушкоджень, настала смерть потерпілого.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду