flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оперуповноважений СБУ підозрюваний у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди залишиться під вартою

29 травня 2020, 14:46

   Сьогодні Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги захисника в інтересах підозрюваного на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва. Так, ухвалою слідчого судді до 48-річного чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 липня 2020 року з можливістю внесення застави у розмірі 630 600 гривень.

   Не погодившись з рішенням слідчого судді, захисник просив його скасувати у зв’язку з тим, що рішення прийнято з порушення норм матеріального та процесуального права. Вказав, що слідчий суддя в своєму рішенні не навів жодних характеризуючи даних про його підзахисного (наявність сталих родинних зв’язків, відсутність судимості, наявність заохочень з боку керівництва) та не врахував, що його підзахисний більше трьох років перебував на керівних посадах в зоні АТО.

 

   За результатами розгляду справи апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 21 травня 2020 року – залишено без змін.

 

    Довідково: Органом досудового розслідування  48-річний чоловік підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України (одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

   Так, чоловік займаючи посаду старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах підозрюється у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від співвласника фермерського господарства у розмірі 2000 доларів США та 10 тон зерна (після збирання урожаю).