flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись чергові навчання з суддями місцевих загальних судів Миколаївщини

30 вересня 2019, 13:40

   27 вересня 2019 року у Миколаївському апеляційному суді відбувся плановий семінар для суддів місцевих судів міста Миколаєва та Миколаївської області. Метою семінарів є обговорення проблемних питань та надання методичної допомоги.

   З вітальною промовою на початку заходу виступив очільник суду – Микола Міняйло, який привітав присутніх та представив спікерів заходу.

 

   У першій половині заходу виступили запрошені гості: Вадим Жепало - регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області, Зоя Дмитрієва - представник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Олександр Козловець - старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області, які  зупинились на  реалізації вимог Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

 

  У другій половині заходу виступив очільник Миколаївського апеляційного суду, який детально зупинився на проблемних питаннях, які виникають у зв’язку несвоєчасною доставкою підозрюваних та обвинувачених у судові засідання та відмовах місцевих судів у задоволенні запитів  ДУ «Миколаївського слідчого ізолятору» щодо уточнення судових рішень. Також, Микола Міняйло  довів до відома суддів зміст деяких листів, які надходять до Миколаївського апеляційного суду та проаналізував процесуальні помилки, які найбільше допускаються суддями під час розгляду кримінальних справ.

     

 

   Наприкінці семінару виступила Олена Данилова - суддя судової палати у цивільних справах Миколаївського апеляційного суду, яка проаналізувала практику Верховного Суду  та Великої палати Верховного Суду щодо розгляду цивільних справ.

  

   Пресслужба Миколаївського апеляційного суду