flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водію вантажівки винному у вчиненні ДТП, внаслідок якої загинули четверо осіб, залишено покарання у виді дев’яти років позбавлення волі

04 вересня 2019, 15:10

   Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах обвинуваченого С. на вирок  Центрального районного суду м. Миколаєва від  06 травня 2019 року.

   Так, вищезазначеним вироком 43- річного жителя Кривого Рогу визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб) та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 3 роки.

   Не погоджуючись із рішенням суду, захисники обвинуваченого просили колегію суддів скасувати вирок Центрального районного суду м. Миколаєва та закрити кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю у діях їх підзахисного складу злочину.

   У судовому засіданні, підтримуючи свою апеляційну скаргу в повному обсязі, захисниці вказували, що у матеріалах справи відсутні докази вини їх підзахисного, судовий розгляд у суді першої інстанції був неповним, а оскаржуваний вирок винесено з порушенням норм кримінального процесуального права.

   Сам обвинувачений підтримав позицію захисників, додаткових пояснень не надавав.

 

   Прокурор, потерпілі та їх представник просили колегію суддів залишити вирок без змін, а апеляційну скаргу без задоволення. Вказали, що підстави для скасування вироку відсутні.

 

   За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою вирок Центрального районного суду міста Миколаєва залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника в інтересах обвинуваченого залишено без задоволення.

 

   Довідково: 22 липня 2017 року по автодорозі Р-06 «Ульянівка-Миколаїв» у напрямку від м. Нова Одеса в бік м. Миколаєва сталася дорожньо-транспортна пригода за участі вантажного автомобіля марки «МАN» та автомобіля марки «Mercedes-Benz».

   Внаслідок ДТП водій автомобіля «Mercedes-Benz Vito» та троє його пасажирів загинули.

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду