flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 жовтня 2022 вхід до підсистеми відеоконференцзв’язку можливий ТІЛЬКИ через Електронний кабінет Електронного суду

28 грудня 2022, 12:14

Миколаївський апеляційний суд нагадує, що з 1 жовтня 2022 року змінилися умови участі у судовому засіданні в дистанційному режимі.

Відтепер, користувачі можуть заходити до сервісу відеоконференцзв’язку у ЄСІТС лише через Електронний кабінет у Е-суді.

Участь у судовому засіданні не потребує встановлення додаткових програм. Для здійснення відеозв’язку необхідний браузер та інтернет.

    Як це зробити:

  1. необхідно авторизуватись в Е-суді за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Звертаємо увагу, що в профілі користувача має бути зазначено ту саму електронну пошту, що й на сайті ВКЗ.
  2. в меню Е-суду обрати пункт “Відеозв’язок”. Після цього користувач переходить на сайт ВКЗ уже авторизованим в обліковому записі.

Зазначені зміни обумовлені необхідністю залучення учасників судових процесів користуватись електронними судовими сервісами. Разом з тим, діджиталізація допоможе забезпечити економію бюджетних коштів, а також оперативність взаємодії із судами.

 НАГАДУЄМО! Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання подається Заява до суду в порядку, визначеному процесуальним законодавством.