flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено підготовку прессекретарів місцевих та апеляційних судів

19 жовтня 2022, 16:00

17–19 жовтня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.
Розпочала захід Анжеліка Фарафонова, головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, яка провела лекцію на тему «Психологічні особливості протидії маніпуляції в діяльності прессекретарів судів». Учасникам заходу розповіли про форми, види та ознаки маніпуляцій, про їх вплив та способи протидії.
Олеся Чемерис, начальник відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду, розповідала про принципи побудови внутрішньої та зовнішньої комунікації в суді, пояснила чому так важливо її посилювати.
Окрім іншого, учасникам заходу розповіли про алгоритм дій працівників суду у разі виникнення надзвичайних ситуацій; про забезпечення безперебійної роботи суду та про те, як слід реагувати на надзвичайну ситуацію у вигляді загрози збройного нападу в приміщенні суду.
Не менш цікавою була лекція про кіберзлочини та основи кібербезпеки в судах, у ході якої були надані практичні поради працівникам апаратів судів як захиститися від атак: корисні поради з кібербезпеки.
Упродовж триденного навчання учасники заходу мали змогу познайомитися з важливою та необхідною інформацією для власного розвитку, задати питання та отримати на них відповіді, поділитися досвідом роботи та налагодження судової комунікації.