flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація звіту «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей»

17 жовтня 2022, 08:20

14 жовтня 2022 року відбулася в онлайновому форматі презентація звіту «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей», участь в якій взяла представниця Миколаївського апеляційного суду.

Спікерами заходу виступили:

Богдан Моніч, Голова Ради суддів України, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Валентина Пастухова, головна спеціалістка пресслужби Ради суддів України.

Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини»,  співавторка звіту «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей».

Назарій Боярський, правозахисник, член правління ГО «Вектор прав людини», співавтор звіту «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей».

Віталія Лебідь, адвокатка Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини.

Ольга Решетилова, Медійна ініціатива за права людини.

Презентація проводилася ГО «Вектор прав людини» у співпраці з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні.

Звіт «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей» схвалений рішенням Ради суддів України № 33 від 06 жовтня 2022 року. «Напрацьовані за результатами дослідження рекомендації повинні стати інструментарієм на додаток до наявних у розпорядженні прессекретарів та суддів-спікерів засобів. Його можна і слід застосовувати для того, щоб донести світу інформацію про воєнні злочини та запобігти їх вчиненню.» - зазначається у рішенні.

Він підготовлений за результатами досліджень 2021–2022 років щодо висвітлення судових справ, пов’язаних з війною рф проти України. Авторський колектив ставив за мету надати матеріали, що допоможуть судовій владі вибудувати якісний комунікаційний процес щодо справ, пов'язаних із війною.

Під час заходу, окрім ознайомлення з результатами звіту, обговорювалися такі важливі питання як:

комунікація судів в умовах воєнного стану, організаційні заходи та інструменти інформування суспільства; роль медіа та інформації у війні; етика висвітлення війни та комунікації воєнних злочинів.

 

Завантажити коротку версію публікації можна за посиланням: bit.ly/3yk6wZs.