flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про режим роботи суду в умовах воєнного стану з 09 березня 2022 року

09 березня 2022, 08:00

У зв’язку із введенням на території України воєнного стану Указом Президента України №64/2022, відповідно до ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», ст. 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», рішення Ради суддів України №9 від 24 лютого 2022 року, рішення зборів суддів Миколаївського апеляційного суду від 24 лютого 2022 року та за наявної загрози життю, здоров’ю, безпеці відвідувачів суду, працівників суду в.о. головою Миколаївського апеляційного суду видано наказ від 03.03.2022 року №31/ОС, яким передбачено наступне :
1.Відкласти розгляд судових справ і проваджень, крім термінових.
2.Режим роботи суду може бути змінений з урахуванням об’єктивних обставин загострення збройної агресії (зокрема, ведення бойових дій) на адміністративно-територіальній одиниці місця розташування суду.
3.Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
4. Відділу забезпечення автоматизованого розподілу судових справ та діловодства (канцелярії) протягом робочого дня здійснювати приймання та реєстрацію вхідної кореспонденції за наявної можливості.
4.1. У випадку відсутності об’єктивної можливості дотримання приписів Положення про автоматизовану систему документообігу суду відповідні дії здійснюються після усунення обставин, що зумовили таку неможливість.
5. Громадяни, які беруть участь в справах, вказаних в п.1 цього рішення допускаються до приміщення суду лише у супроводі працівника суду.
6.Тимчасово (на час воєнного стану) обмежити допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.
7. Рекомендувати учасникам судових судових процесів:
- утриматися від відвідування приміщення суду;
- для подачі документів використовувати: офіційну електронну адресу суду: inbox@mka.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засоби поштового зв’язку (вул. 68 Десантників, 2, м. Миколаїв, 54001); засоби поштового зв’язку (вул. 68 Десантників, 2, м. Миколаїв, 54001);
- подавати заяви про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або подавати заяви про відкладення розгляду справ у зв’язку із воєнними діями.
Зокрема, з урахуванням режиму воєнного стану та можливої повітряної тривоги в м. Миколаєві у Миколаївському апеляційному суді справи з викликом сторін не розглядатимуться з 09.03 2022 року до 12.03.2022 року.