flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд запитів про доступ до публічної інформації упродовж грудня 2021 року

10 січня 2022, 10:18

Упродовж грудня 2021 року до Миколаївського апеляційного суду надійшло електронною поштою 2 запита про доступ до публічної інформації.

У вказаних документах запитувачі, посилаючись на право доступу до інформації, гарантоване Конституцією України та  Законом України «Про доступ до публічної інформації» просили надати відповіді на низку питань.

У межах своїх повноважень Миколаївським апеляційним судом інформацію надано на запити, які стосувалися відомостей, розпорядником яких є суд, зокрема:

- щодо нарахованої суми заробітної плати суддям Миколаївського апеляційного суду за 2018 - 2021 р.;

- щодо присяги судді;

- щодо відсутності Державного герба України на ухвалах Миколаївського апеляційного суду.

За результатами розгляду зазначених запитів апеляційним судом були надані повні та обґрунтовані відповіді, у строки, передбачені законодавством.

Крім того, упродовж грудня 2021 року працівниками відділів забезпечення діяльності судових палат, відділом із забезпечення діяльності керівництва суду в телефонному режимі надавались відповіді на усні запити про доступ до публічної інформації.

Зазначені запити стосувалися, зокрема, роботи апеляційного суду у період карантину, строків та порядку розгляду справ у Миколаївському апеляційному суді, порядку оскарження судових рішень та строків, графіку і порядку прийому громадян керівництвом суду тощо.