flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особа, яка підозрюється у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками залишатиметься під вартою

21 грудня 2021, 16:38

21 грудня 2021 року апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників С. та Д. в інтересах підозрюваної Х. на ухвалу Центрального районного суду м. Миколаєва від 10 грудня 2021 року, якою підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Х. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілому.

За версією досудового розслідування, 08.12.2021р. близько 19 год. 40 хв. підозрювана Х. керуючи автомобілем «Chevrolet Volt» рухалася по вул. Пограничної в м. Миколаєві, у напрямку вул. Мала Морська.

Рухаючись у вказаному напрямку, підозрювана Х. в порушення вимог п.п.2.3 «б», 12.3 та 18.1 ПДР України, проявила неуважність до дорожньої обстановки та її змінам, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, що розташований в районі буд. № 50/1 по вул. Пограничній, не звернула увагу на знаходження на вказаному пішохідному переході пішохода К., своєчасно не вжила заходів до зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустила наїзд на вказаного пішохода. Після чого самовільно залишила місце пригоди.

Внаслідок зазначеної дорожньо-транспортної пригоди пішохід К. отримав тілесні ушкодження з якими у тяжкому стані доставлений до реанімаційного відділення ЛШМД, де 09.12.2021р. помер.

За результатами розгляду апеляційних скарг Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, відповідно до якої ухвала Центрального районного суду м. Миколаєва від 10 грудня 2021 року - залишена без змін, а апеляційні скарги -  без задоволення.