flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незалежність суддів – гарантія реалізації права на справедливий суд

30 липня 2020, 09:53

29 липня 2020 року в.о. голови Миколаївського апеляційного суду - Ігор Лівінський з представниками суддівської спільноти взяли участь у другому фаховому обговоренні Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік». Захід організовано спільно Вищою радою правосуддя та проєктом Ради Європи  «Подальша підтримка виконання Україною рішень в контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини».

                                                   

З вітальними словами до учасників заходу звернулися Андрій Овсієнко та Павло Пушкар, які коротко доповіли мету та цілі запланованого заходу та побажали активного та ефективного обговорення порушених проблем задля винайдення шляхів їх вирішення.

«Щорічна доповідь про стан забезпечення незалежності суддів в Україні є індикатором поточного рівня розвитку судової системи у відповідному напрямі та інструментом, що дає змогу звернути увагу на актуальні проблеми і здобутки у сфері суддівської незалежності. Важливою функцією щорічної доповіді є моніторинг виявлених проблем та внесення пропозицій щодо шляхів їх вирішення» - наголосив Андрій Овсієнко.

Крім обговорення  питань, порушених у Щорічній доповіді, було обговорено виконання рішень Європейського суду з прав людини у групі справ «Олександр Волков проти України» в контексті структурної незалежності судової влади, відповідність даної доповіді стандартам і рекомендаціям Ради Європи, її роль в контексті виконання  рішень ЄСПЛ у групі Олександра  Волкова, а також висновки та рекомендації щодо заходів необхідних для посилення незалежності та неупередженості судової  влади в контексті даної доповіді.


         З доповіддю можна ознайомитись тут