flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двоє суддів Миколаївського апеляційного суду пішли у відставку

24 червня 2020, 16:06

   Сьогодні у Миколаївському апеляційному суді відбулись урочисті збори з нагоди виходу у відставку двох суддів судової палати у цивільних справах  - Прокопчук Любов Михайлівни та Галущенка Олександра Івановича. Однак, до святкового настрою додався і сум, адже суддівський корпус апеляційного суду залишило двоє компетентних суддів із багаторічним досвідом роботи, які більше 30 років своєї трудової діяльності присвятили служінню закону.

  

 

 

 

 

 

     

 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова суду – Микола Міняйло, який від імені всього колективу суду привітав суддів із виходом на заслужений відпочинок та зазначив: «Безсумнівно, посаду судді можна назвати вінцем юридичної кар’єри багатьох юристів. Але за красивою картинкою престижу та соціальної значущості ховається інший бік професії судді, який більшою мірою залишається «за кадром». Наші судді, які більше 30 років свого життя віддано пропрацювали на ниві правосуддя й віддали роки свого життя  служінню суспільству, справі захисту прав і законних інтересів громадян є яскравими прикладами поєднання усіх кращих суддівських якостей в одній людині.

   Суддя має бути життєво мудрим, але відкритим для пізнання нового; рішучим, але й поміркованим водночас; співчутливим, але мужнім; справедливим, але милосердним; терплячим, люб’язним і ввічливим, проте вміти контролювати порядок у залі засідань. Це зайвий раз підтверджує, що лише професійні та віддані справі люди, з відкритим серцем, чистими помислами спроможні ефективно виконувати складний, але почесний обов’язок здійснення правосуддя.

   Однак, тепер у Вашому житті починається новий і прекрасний етап, коли весь свій, такий дорогоцінний, вільний час Ви зможете віддавати собі, своїм мріям, сподіванням та родині, здійснити все те на що не мали часу і сил раніше.

   Ваш досвід і професіоналізм залишаться в стінах апеляційного суду і серцях тих людей, чиї долі вони вирішували протягом багатьох років».