flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Свято вишиванки відзначили у Миколаївському апеляційному суді

21 травня 2020, 14:09

   Щорічно, у третій четвер травня українці відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури. В цей урочистий день українці – і дорослі, і малеча – вбираються у свої найкращі  вишиванки, аби нагадати про нерозривний зв’язок поколінь, необхідність дбайливо ставитися до всього, що створено народом, аби відчути свою належність до української культури і духовності в будь-якому куточку світу.  

 

   Сьогодні, 21 травня 2020 року, працівники та судді Миколаївського апеляційного суду долучились до щорічного свята та підтримали всеукраїнський флешмоб, присвячений дню Вишиванки, та змінили свій офіційний дрес-код на національний.

    

 

    У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.

  

Жіночі сорочки на Миколаївщині вважаються особливими. Їх вирізняє чотирикутний виріз довкола шиї та вільні, без зборок у зап`ясть рукави. Сильно стилізовані рослинні мотиви. Це сосонки, дубове листя і шишки хмелю, різноманітні квіти та квітучі гілки. Притаманними барвами є червоні, чорні та іноді сірі, сіро-блакитні кольори.