flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Допомагати один одному - найвища чеснота

13 квітня 2020, 17:22

Не дивлячись на зростання кількості випадків захворювання на COVID – 19 Миколаївський апеляційний суд продовжує здійснювати правосуддя в умовах пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, забезпечуючи громадянам доступ до правосуддя, тому що права громадян на звернення до суду та отримання правничої допомоги не можуть бути обмежені, бо це є прямою нормою Конституції України.

З 6 квітня 2020 року в Україні почали діяти нові обмеження карантину, прийняті Урядом держави 2 квітня 2020 року. Серед ряду заборон - перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно. На жаль, Миколаївський апеляційний суд у достатній мірі не забезпечений необхідними засобами захисту, але керівництво суду робить все можливе для нерозповсюдження небезпечної інфекційної хвороби під час відправлення правосуддя та дбає про усіх працівників та відвідувачів суду. Були придбані захисні маски, одноразові рукавички, антисептики, медичні респіратори, виготовлено самостійно захисні маски, придбані термометри. Впродовж дня проводиться кварцування та вологе прибирання приміщення суду з дезінфікуючими засобами.

     

Кожного дня працівниками відділу служби судових розпорядників при вході до нашого суду усім відвідувачам пропонується обробити руки дезінфікуючим засобом.

Нагадуємо, що на нашому вебсайті та інформаційних дошках в приміщенні суду постійно оновлюється інформація щодо застережень, обмежень та рекомендацій як слід діяти під час карантину.

Допомагати одне одному – найвища чеснота. Не варто забувати, що під час карантину літні люди потребують особливої уваги! Допоможіть їм.

І пам’ятаймо, що залишатись удома, мити руки, тримати дистанцію – це також захист від вірусу! Кожен з нас є відповідальним за здоров’я своє і інших.

Бережіть себе та будьте здорові!