flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювана у вчиненні смертельного наїзду на пішохода залишиться під вартою

26 березня 2020, 16:20

Миколаївський апеляційний залишив під вартою 24-річну підозрювану у смертельному наїзді на пішохода.

26 березня 2020 року Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги захисника в інтересах підозрюваної на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва.

Не погодившись з рішенням слідчого судді захисник в апеляційній скарзі, вимоги якої підтримав під час апеляційного розгляду, просив скасувати рішення слідчого судді (яким, підозрюваній обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 11 травня 2020 року) та постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваної більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За результатами розгляду справи, Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою рішення слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника, в інтересах підозрюваної, залишено без задоволення.

Довідково: 13 березня 2020 року не маючі права керування транспортним засобом, 24-річна підозрювана рухалась на автомобілі “MITSUBISHI Pajero Wagon”. В  цей час проїзну частину вул. Лазурної в м. Миколаєві по нерегульованому пішохідному переходу перетинала жінка-пішохід. Підозрювана не вжила заходів для зупинки автомобілю та допустила наїзд на жінку. Внаслідок ДТП, остання загинула на місті події.

Окрім того, нагадуємо, що з метою попередження та уникнення розповсюдження інфекційних захворювань, викликаних, на сьогоднішній день, коронавірусною інфекцією COVID-19 Миколаївський апеляційний суд наполегливо просить відвідувати судові засідання виключно учасникам судових засідань. Прийняття законного та обґрунтованого рішення суду жодним чином не залежить від кількості осіб, які не є учасниками справи та будуть присутні під час розгляду справи. Миколаївський апеляційний суд здійснює правосуддя на основі Конституції, законів України, нормами кримінального та кримінального процесуального законодавства, керуючись при цьому принципом верховенства права.

Дякуємо за порозуміння та бажаємо усім бути здоровими!