flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із Міжнародним жіночим днем!

06 березня 2020, 15:44

06 березня 2020 року у Миколаївському апеляційному суді відбулись урочистості з нагоди Міжнародного жіночого дня, яке традиційно відзначають в Україні – 8 березня.

Від імені чоловічої частини нашого колективу вітаю вас, чарівні жінки,  із святом весни – 8 березня. Це свято неймовірно вдало збіглось із початком найбільш прекрасної пори року  весни. Бажаю вам від щирого серця міцного здоров'я, нев'янучої молодості та багато взаємного кохання!» – з такими словами очільник суду звернувся до присутніх.

Наприкінці привітань Микола Міняйло побажав жінкам і надалі бути музами, натхненням для своїх чоловіків та берегинями сімейного вогнища, душею родини. Ви завжди були, є і будете кращою стороною усього прекрасного на цій планеті! Від усієї душі приєднуюсь до всіх привітань, які Вас очікують та ще раз бажаю здійснення усіх ваших мрій.

 

 

  

     

   

 

Крім того, жіночий колектив суду привітали артисти Миколаївської обласної філармонії та естрадний ансамбль "Art Colors Band".

 

Наприкінці заходу відбулась церемонія нагородження судді у відставці апеляційного суду Миколаївської області Олександра  Ржепецького заохочувальною відзнакою Верховного Суду - нагрудним знаком «За сумлінну працю».

 

У 1977 році Генеральна Асамблея ООН у резолюції закликала всі держави проголосити будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру – таке рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976–1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.

Історія цього Дня бере початок з кінця ХІХ століття, а його засновницями стали активні небайдужі жінки, які виборювали власні права і свободи. На той час у переважній більшості країн світу вони не мали рівних із чоловіками прав, вважалися неспроможними ухвалювати рішення, тим більше брати участь у політичному, державотворчому процесі.

До сьогодні жінки ведуть боротьбу за рівноправ’я і відстоюють свої права. Як ідеться у звіті Світового банку "Жінки, бізнес та право 2019", у світі є лише шість країн, де жінки та чоловіки мають рівні права – Бельгія, Данія, Франція, Литва, Люксембург та Швеція.