flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про «Впровадження відновного правосуддя в Україні» говорили у Миколаєві

31 січня 2020, 13:43

Сьогодні у Миколаївському апеляційному суді відбувся плановий семінар для суддів місцевих судів міста Миколаєва та Миколаївської області та презентація проекту  «Впровадження відновного правосуддя в Україні».

 

З вітальною промовою на початку заходу виступив очільник суду – Микола Міняйло, який привітав присутніх та представив спікерів заходу.

Далі слово було надано заступнику голови Миколаївського апеляційного суду Володимиру Гулому, який детально зупинився на практиці Великої Палати Верховного Суду щодо розгляду кримінальних проваджень. Проаналізував процесуальні помилки, які найбільше допускаються суддями під час розгляду кримінальних справ.

І на завершення першої половини заходу перед присутніми виступив заступник голови Миколаївського апеляційного суду Ігор Лівінський, який проаналізував практику Верховного Суду  та Великої палати Верховного Суду щодо розгляду цивільних справ.

 

Друга половині заходу відбулася презентація проекту  «Впровадження відновного правосуддя в Україні», який реалізується за підтримки Фонду Демократії Організації Об’єднаних Націй. Проект має на меті розробити механізм застосування відновного правосуддя в системі кримінальної юстиції України шляхом створення платформ відновного правосуддя в 6 регіонах України (Одеса, Миколаїв, Харків, Івано-Франківськ, Львів, Сєвєродонецьк) для підвищення рівня обізнаності та впровадження системи медіації між потерпілими  і правопорушниками.