flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаєві презентували проекту «Впровадження відновного правосуддя в Україні»

15 листопада 2019, 14:58

   Сьогодні, 15 листопада 2019 року, на базі Миколаївського апеляційного суду відбулася презентація проекту  «Впровадження відновного правосуддя в Україні», який реалізується за підтримки Фонду Демократії Організації Об’єднаних Націй. Проект має на меті розробити механізм застосування відновного правосуддя в системі кримінальної юстиції України шляхом створення платформ відновного правосуддя в 6 регіонах України (Одеса, Миколаїв, Харків, Івано-Франківськ, Львів, Сєвєродонецьк) для підвищення рівня обізнаності та впровадження системи медіації між потерпілими  і правопорушниками.

 

 

   Відкрив захід із вступною промовою очільник Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло. Проект має на меті зміцнити спроможність українських громад здійснювати відновне правосуддя для боротьби зі злочинністю, вирішення конфліктів і сприяння примиренню шляхом створення механізмів застосування відновного правосуддя.

   Відновне правосуддя – це спосіб забезпечення поступового прийняття суспільством у цілому шляхом інституціоналізації практики медіації між потерпілими та правопорушниками. Застосування відновного правосуддя в системі кримінальної юстиції сприятиме створенню культури примирення та зміцнить спроможність громад вирішувати конфлікти згідно з принципами відновного правосуддя.