flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тренінг «Зв’язки з громадськістю в судах»

13 листопада 2019, 10:51

   Голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло взяв участь в одноденному тренінгу «Зв'язки з громадськістю в судах», що відбувся 12 листопада в м. Одесі.

   Комунікація - постійний та систематичний процес, який повинен бути якісним та, інколи, на випередження. Не потрібно замовчувати інформацію, що має негативний характер, цьому на тренінгу навчали суддів.

   Тонкощам та інструментам комунікації учасників інтерактивного тренінгу навчали спікери: Олександр Сасевич – суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-Голова комітету Ради суддів України з питань комунікації та Ольга Какауліна – представник Прес-служби Ради суддів України, Тійт Матсулевич та Ільмар Кахро – радники із стратегічних комунікацій КМЄС.

   На тренінгу обговорювались питання ролі, завдання та сфери відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками мас-медіа, розглядалися конкретні обов’язки суддів-спікерів, принципи налагодження конструктивних відносин зі ЗМІ, донесення інформації до громадськості  під час розгляду гучних справ.

   Друга частина тренінгу була присвячена практичним заняттям: інтерв’ю з журналістом з відеофіксацією. По завершенню кожного з інтерв’ю, учасники мали можливість детально «розібрати» записані інтерв’ю, зробити висновки, надати коментарі та обговорити помилки.

   Захід, в якому  взяло участь близько 20 речників Одеської та Миколаївської областей, був організований Національною школою суддів України спільно з Радою суддів України та Консультативною місією ЄС.

 

Пресслужба Миколаївського апеляційного суду