flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись навчання з питань охорони праці та дії працівників суду у випадку виникнення надзвичайних ситуацій

11 листопада 2019, 16:45

  Сьогодні у Миколаївському апеляційному суду відбулись навчання для суддів та працівників апарату суду на тему: «Охорони праці та дії працівників суду у випадку виникнення надзвичайних ситуацій». Тренером на навчанні  виступив Михайло Тегза, головний інспектор Центрального РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС у Миколаївській області.

  

   Із вступним словом виступив голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло: «Як свідчить аналіз надзвичайних ситуацій за останні роки, значна кількість різноманітних надзвичайних ситуацій виникає на об’єктовому рівні. До нього належать підприємства, установи, організації, заклади з різною чисельністю працівників у сфері виробництва, логістики, торгівлі, освіти та науки, медицини тощо.

   Від ефективності розроблення та впровадження в життя заходів із запобігання та ліквідації надзвичайної ситуації в разі її виникнення залежатиме життя та здоров’я персоналу та відвідувачів нашого суду і розміри заподіяної шкоди.

   Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, підготовка персоналу на підприємствах, установах до дій у надзвичайних ситуаціях здійснюється за спеціально розробленою схемою заходів захисту населення та територій.

   Всі працівники повинні бути навчені діям, чітко знати свої обов’язки та неухильно їх виконувати, а керівництво установи, в екстремальній обстановці не може приймати помилкові рішення або віддавати необґрунтовані розпорядження.

   Так, на виконання наказу ДСА України № 93 від 29 січня 2019 року робочою групою Миколаївського апеляційного суду у складі 13 осіб було розроблено План забезпечення безперервної діяльності суду та Методичних рекомендацій щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях».

 

   На початку навчань Михайло Тегза навів присутнім статистичні дані щодо кількості пожеж та постраждалих за 2019 рік. У другій частині заходу тренер розповів присутнім  алгоритм дій у разі виникнення пожежі та техногенних катастроф.

  

 Пресслужба Миколаївського апеляційного суду