flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Конструктивний діалог, співпраця та взаємодія – запорука успішного вирішення проблемних питань» - голова Миколаївського апеляційного суду

30 вересня 2019, 14:58

    27 вересня 2019 року на базі Миколаївського апеляційного суду відбулась робоча зустріч голови Миколаївського апеляційного суду – Миколи Міняйла, в.о. голови Баштанського районного суду Миколаївської області – Сергія Янчука, заступника голови Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області - Тетяни Літвіненко з заступником прокурора Миколаївської області - Анатолійом Жмурою та іншими співробітниками прокуратури Миколаївської області, заступником начальника ГУНП в Миколаївській області - Максимом Ахрамєєвим та іншими працівниками ГУНП Миколаївщини, а також представницею ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» - Оленою Черно з метою обговорення проблемного питання  щодо несвоєчасної доставки осіб, які тримаються під вартою, у судові засідання.

 

   «Дуже дякую, що Ви відкликнулись на наше прохання зустрічі та зібралися тут. Це говорить про готовність кожного з Вас до конструктивного діалогу у напрямку вирішення проблеми, яка виникла у зв’язку з несвоєчасною доставкою підозрюваних та обвинувачених, які тримаються під вартою у судові засідання. Ми зібрались з Вами тут для того щоб почути один одного, прийняти певні  заходи та піти на зустріч один одному.

    Від моменту затримання особи до моменту  направлення особи у місця відбування покарання кожен з нас (поліція, прокуратура, конвойні підрозділи, слідчий ізолятор, суд) відповідає за певний етап і наша робота повинна бути злагодженою та оперативною.

   Я маю надію, що наприкінці сьогоднішньої зустрічі ми приймемо спільне рішення, яке вирішить існуючу проблему» - з такими словами розпочав робочу зустріч очільник Миколаївського апеляційного суду – Микола Міняйло.

 

    У ході діалогу кожен із присутніх висловився з приводу ситуації, яка склалася та разом з цим надали свої пропозиції щодо можливих шляхів її вирішення.

  

   Однією із проблем несвоєчасної доставки підозрюваних та обвинувачених, які тримаються під вартою у судові засідання до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області є те, що особи тримаються у Кіровоградському слідчому ізоляторі, який знаходиться за більш як 150 км. від суду. У зв’язку з цим доставити осіб на судові засідання у ранній час неможливо навіть у випадку завчасного виїзду конвойного підрозділу. Окрім того, у судах на даний час велика нехватка суддів, нестача залів судових засідань та спеціально облаштованих приміщень у суді.

 

    Підводячи підсумки зустрічі Микола Міняло зазначив: - «Я надіюсь ми почули один одного та будемо і надалі плідно співпрацювати, а шляхи вирішення проблеми, які ми обговорили дадуть свій результат».

 

Пресслужба Миколаївського апеляційного суду