flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувся семінар «Особливості розгляду арбітражних справ за участі українських сторін»

13 вересня 2019, 14:16

   11 вересня 2019 року у місті Києві відбувся семінар «Особливості розгляду арбітражних справ за участі українських сторін». Захід організовано за ініціативи Вищої ради правосуддя та за підтримки Проекту Європейського Союзу «Право-Justice».

   У обговоренні взяли участь представники Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Національної школи суддів України, голови та судді апеляційних судів усіх регіонів України, у тому числі і голова Миколаївського апеляційного суду – Микола Міняйло.

 

   З вітальним словом до присутніх звернулися керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, керуючий радник Секретаріату Міжнародного арбітражного суду Міжнародної торгової палати Жива Філіпіч та керівник Проекту Європейського Союзу «Право-Justice» Довідас Віткаускас.

   Захід був поділений на дві сесії у яких доповідачі ознайомили учасників з історією створення, складом та основними статистичними показниками діяльності Секретаріату та Суду МТП.

   Сесії семінару було присвячено обговоренню здійснення арбітражного провадження, питань формування складу арбітражного суду, спеціальних процедур за Арбітражним регламентом МТП, як от залучення надзвичайного арбітра, прискорена процедура розгляду тощо.

   Учасники семінару обговорили питання незалежності та неупередженості арбітрів, мету та процедуру здійснення перевірки арбітражного рішення Судом МТП.

  Експерти висловили своє бачення реформи арбітражного процесу в Україні: зміни арбітрабельності деяких видів спорів, покращення судового контролю за арбітражним процесом, нові правові інструменти сприяння арбітражному процесу тощо.

  

   Фото: ВПР

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду