flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водій, внаслідок дій якого дві жінки-пішоходи отримали тяжкі тілесні ушкодження залишиться під вартою

04 вересня 2019, 14:47

   Миколаївський апеляційний суд  залишив без змін ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 18 серпня 2019 року, якою 37-річному громадянину Т. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

   3 вересня 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Т. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва.

   Не погоджуючись з рішенням суду, підозрюваний та його захисник просили колегію суддів апеляційного суду скасувати ухвалу суду першої інстанції та застосувати до підозрюваного більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, а саме: нічний чи цілодобовий домашній арешт.

   У судовому засіданні захисник підтримав апеляційну скаргу та вказав, що не погоджується із висновками слідчого судді про наявність ризиків у вигляді можливості вчинення іншого кримінального правопорушення та незаконного впливу на свідків.

   Також, захисник просила колегію суддів врахувати, що підозрюваний раніше не судимий, має постійне місце проживання, позитивно характеризується, не залишив місце ДТП,  щиро кається у вчиненому та через родичів надав матеріальну допомогу у лікуванні потерпілих в сумі 10 000 грн.

    Підозрюваний підтримав позицію захисника та вказав, що вину визнає, не заперечував, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

  

   За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою рішення Центрального районного суду м. Миколаєва залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишено без задоволення

  

   Довідково:  37-річний житель міста Миколаєва органами досудового розслідування підозрюється у тому, що у серпні цього року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  рухався з перевищенням швидкості на автомобілі марки «Audi A6» по вул. Пушкінській в місті Миколаєві та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем «Hyundai Santa Fe».

   Від удару автомобіль «Hyundai Santa Fe» здійснив наїзд на пішоходів,  які рухались тротуаром та отримали травми, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.   

   Дії Т. органами досудового розслідування кваліфіковані за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України -  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження.

 

    Прес-служба Миколаївського апеляційного суду