flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про «Актуальні питання виконання рішень національних судів» говорили в Миколаївському апеляційному суді

30 серпня 2019, 15:20

Сьогодні, 30 серпня 2019 року, на базі Миколаївського апеляційного суду Асоціацією правників України спільно із Проектом ЄС «Право-Justice» відбулось професійне обговорення питань виконання рішень національних судів.

Відкрив захід із вступною промовою очільник Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло, який зазначив:

- «Наявність самого лише рішення суду недостатньо для досягнення мети, задля якої особи звертаються до системи правосуддя – захисту порушених прав і свобод. Тому виконання рішення суду стає чи не головним і найвагомішим показником реального та належного захисту порушених прав, свобод та інтересів особи і невід’ємною складовою права на справедливий суд.

Для того, щоб люди могли відчути суттєві позитивні зміни у стані виконання судових рішень в Україні і не були змушені звертатися за захистом своїх прав до Європейського суду з прав людини, всі державні органі мають спільно працювати і мати одну мету – захист прав громадян. 

Я маю надію, що сьогодні наш суд стане майданчиком для широкої професійної дискусії, тому бажаю Всім учасникам заходу плідної роботи».

У заході взяли участь приватні виконавці, адвокати, арбітражні керуючі, правники та інші запрошені гості. Також, своїм досвідом роботи з учасниками заходу поділився і приватний виконавець Сербії та іноземний експерт Проекту ЄС «Право-Justice» -  Довідас Віткаускас.

 

Прес-служба Миколаївського апеляційного суду