flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З нагоди державних свят у Миколаївському апеляційному суді відбулись урочисті збори

23 серпня 2019, 15:14

   Сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора та напередодні свята – Дня Незалежності України, голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло зібрав колектив суду у конференц-залі для привітання з прийдешніми святами.

  Очільник суду розпочав урочисті збори з гімну та  невеличкої промови щодо історії зародження цих свят:

  - «День Державного прапора України традиційно святкується 23 серпня. Приводом для цього стало підписання Президентом України Указу в 2004 році, про встановлення Дня Державного прапора України, який з того моменту святкується 23 серпня. А до 2004 року День Державного прапора святкувався лише в Києві на міському рівні.

   Цього року ми святкуємо 28 річницю Дня Незалежності України. 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила «Акт проголошення незалежності України», який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі».

   Микола Міняйло щиро привітав колектив суду та запрошених суддів у відставці із великими державними святами та побажав міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

 

 

 

 

   

   

   

   Наприкінці заходу відбулась церемонія нагородження суддів у відставці апеляційного суду Миколаївської області почесними грамотами Вищої ради правосуддя та судді апеляційного суду Миколаївської області  у відставці, Олександра  Ржепецького, орденом «3а заслуги» III ступеня відповідно до указу Президента України.

  

   

   Крім того, подяки та грамоти від Вищої ради правосуддя, Державної судової адміністрації України, Миколаївської обласної ради, Миколаївської обласної державної адміністрації та керівника апарату Миколаївського апеляційного суду отримали працівники апарату суду.

    

    

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду