flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наступне засідання у справі «2 травня» відбудеться 22 липня 2019 року

31 травня 2019, 13:08

     Сьогодні, 31 травня 2019 року, у Миколаївському апеляційному суді відбулось чергове судове засідання по справі «2 травня». У судовому засіданні колегія суддів розглянула клопотання одного із виправданих, який є громадянином Російської Федерації, про перенесення розгляду справи у зв’язку з тим, що від буде перебувати за територією України. Окрім того, до суду надійшла заява перекладача, яка повідомила суд, що перебуває на лікуванні та не зможе взяти участі у розгляді справи.

    У судове засідання прибули 5 виправданих та 5 захисників. Більшість виправданих, які належно повідомлені про дату та час судового засідання систематично на них не з’являються, при цьому не повідомляють про поважні причини неявки. У зв’язку з цим розгляд справи уже неодноразово переноситься на іншу дату.

     Так, відповідно до частини 4 статті 401 КПК України обвинувачений підлягає обов’язковому виклику в судове засідання для участі в апеляційному розгляді, якщо в апеляційній скарзі порушується питання про погіршення його становища або якщо суд визнає обов’язковою його участь, а обвинувачений, який утримується під вартою, - також у разі, якщо про це надійшло його клопотання. Оскільки в апеляційній скарзі прокурор ставиться питання про погіршення становища виправданих, то їх участь у апеляційному провадженні є обов’язковою.

     Колегією суддів Миколаївського апеляційного суду прийнято рішення про оголошення перерви у справі до 10.00 год. 22 липня 2019 року.

 

 

     Нагадаємо, що у провадженні Миколаївського апеляційного суду знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області Купріної І.В. на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно Альошина О.А., Власенка В.С., Глізнуци С.А., Грищука Є.В., Гулія Є.Б., Дзюбенка О.О., Довженкова С.О., Ємелянова М.І., Зайцева О.І., Зібницького В.В., Ковшова П.В., Корчинського С.М., Мефьодова Є.І., Михайлова В.Г., Романюка В.В., Рудика С.М., Сакаукова М.В., Шапки О.В., яким останніх виправдано за частиною 2 статті 294 КК України, та Суханова О.М. виправдано за частиною 2 статті 294, частиною 2 статті 263 КК України, у зв'язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченими.

 

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду