flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаєві відбулось відкриття Центру Медіації

20 травня 2019, 15:26

   Сьогодні, 20 травня 2019 року, відбулось відкриття Центру Медіації при Регіональній торгово-промисловій палаті Миколаївської області. Основним завданням центру буде не тільки надання практичної допомоги миколаївському бізнесу у розв’язанні конфліктних ситуацій та досудовому вирішенні проблемних бізнес-питань, але і медіаційна практика у інших сферах її застосування.

   На відкритті була присутня пані Рената Доланська – доктор юридичних наук та керівник Освітнього центру позасудового вирішення спорів Словаччини, яка поділилась з присутніми своїм досвідом здійснення медіації у Словаччині.

   Окрім запрошених спеціалістів та гостів, у заході взяли участь представник Миколаївського апеляційного суду та судді Миколаївщини.

   Серед учасників заходу виникла жвава дискусія з приводу проблем нормативного врегулювання медіації в Україні та процедур її здійснення.

 

   Останнім часом медіація знаходить все більше поширення не тільки у Європі, але і в Україні. Тепер цей вид позасудового вирішення спорів буде доступний і у Миколаєві.

   Медіація змінює ставлення підприємців до бізнес-конфліктів. Завдання медіатору ставиться по-новому, раціонально, а не емоційно – не подолати контрагента у суперечці, а розумно врегулювати її, одночасно мінімізувати матеріальні та часові витрати. Тому, застосування медіації є перспективним і дієвим інструментом в комерційних та інших спорах, коли мета сторін – не тривала «війна до переможного кінця», а цілком певний економічний інтерес.

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду