flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Миколаївщини підвищували кваліфікацію в Одесі

19 квітня 2019, 14:12

   Сьогодні, 19 квітня 2019 року, на базі Одеського апеляційного суду проходить одноденний семінар для суддів апеляційних та окружних судів  на тему: «Запровадження електронного судочинства в Україні, практичні навички та проблемні питання із застосуванням нових норм процесуальних кодексів». Семінар організовано Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України та проходить у рамках періодичного навчання для суддів з метою підвищення рівня кваліфікації.

   У заході взяли участь і судді Миколаївського апеляційного суду та Миколаївщини.

   Відкривали семінар Колесніков Григорій Яковлевич – голова Одеського апеляційного суду та Левенець Валерій Петрович – директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України.

   Також, із вступним словом виступив Міняйло Микола Павлович – голова Миколаївського апеляційного суду, який привітав усіх присутніх учасників та наголосив, що: - «запровадження електронного суду є актуальною проблемою сьогодення судової системи та однією із її новел. Сьогодні, ми почуємо багато цікавої, а саме основне корисної інформації. Наш суд, як і інші, надавав свої пропозиції щодо внесення певних змін до змісту проекту Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему (ЄСІТС) та ми маємо надію, що їх приймуть до уваги».

   «Всім організаторам та лекторам висловлюю слова подяки за майбутні знання та неоціненний досвід, які ми сьогодні отримаємо» - наголосив Міняйло Микола Павлович.

   Про окремі аспекти впровадження електронного суду в адміністративному судочинстві присутнім розповіла Лебедєва Ганна Володимирівна – суддя Миколаївського окружного адміністративного суду. Вона зупинилась на недоліках та перевагах системи та висловила сподівання,  що найближчим часом система буде працювати належним чином  та за її допомогою правосуддя буде здійснюватися у строки, передбачені чинним законодавством.

   На завершення заходу виступила  Литвинова Оксана Іванівна – радник генерального директора ДП «Інформаційні судові системи», яка розкрила питання концепції побудови ЄСІТС, нормативно-правової бази, що регулює використання підсистем ЄСІТС, особливості електронного обміну між учасниками процесу та органами правосуддя, розвиток цифрових технологій, як один із  механізмів для покращення судових послуг тощо.

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду