flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Якість відправлення правосуддя у 2018 році

29 березня 2019, 15:45

    29 березня 2019 року в приміщенні Миколаївського апеляційного суду відбулася загальна нарада суддів стосовно підведення підсумків стану здійснення судочинства у місцевих загальних судах Миколаївської області та Миколаївському апеляційному суді протягом 2018 року.

    На нараді були присутні голови місцевих районних судів, їх заступники та судді, а також преса.

    Відкрив нараду голова Миколаївського апеляційного суду Міняйло М.П., який привітав усіх колег та представників засобів масової інформації та наголосив, що метою зібрання є проведення аналізу здійсненого судочинства та складання висновків про позитивні та негативні тенденції в судочинстві, про причини погіршення тих чи інших показників та знаходження шляхів усунення виявлених недоліків. На сьогодні одним із головних принципів судочинства є відкритість та доступність для суспільства, а тому є на меті доведення до суспільства інформації про діяльність судів, про стан здійснення судочинства, про якісні та кількісні показники роботи місцевих судів Миколаївської області.

    Голова зазначив, що 2018 рік був складним. Оскільки відбувалося багато ключових моментів у судовій владі : оптимізація районних судів, ліквідація апеляційних судів та утворення апеляційних судів в округах та перекваліфікація суддів.

    Далі голова повідомив про збільшення обсягу надходжень до судів справ та матеріалів усіх категорій, а також значного навантаження на суддів м. Миколаєва та Миколаївської області. Так, у 2018 році до судів Миколаївській області надійшло 105 527 справ і матеріалів усіх категорій, що є на 14 % більше ніж в минулому році. Фактично у минулому році в нашій області здійснювало судочинство 105 суддів.

    Крім того, головою суду були оголошені основні показники здійснення судочинства у 2018 році  за даними судової статистики.

    Особливо Міняйло М.П. звернув увагу суддів на дотримання  якості роботи, а саме процесуальних строків. Наполягав на зменшенні кількості справ із довготривалим розглядом.

    Продовжив засідання заступник голови Миколаївського апеляційного суду Гулий В.П., який зупинився на проблемних питаннях при розгляді кримінальних справ. Відмітив динаміку збільшення виправдовувальних вироків у 2018 році. На завершення промови Гулий В.П. висловив вдячність суддям за плідну роботу, внаслідок якої Миколаївська область залишається передовою.

    Далі заступник голови Миколаївського апеляційного суду Лівінський І.В. навів статистичні дані стосовно розгляду цивільних справ по Миколаївській області у 2018 році.

    На даній нараді із звітом роботи суду у 2018 році виступили також голова Заводського районного суду м. Миколаєва Щербина С.В. та його заступник Боброва І.В. та голова Миколаївського районного суду Миколаївської області Войнарівський М.М.

    На завершення голова Миколаївського апеляційного суду Міняйло М.П. подякував за увагу та висловив побажання щодо майбутньої плідної співпраці, поваги один до одного та покращення якості відправлення правосуддя.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду