flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл «Прес-служби судів: час змін»

29 березня 2019, 13:56

   27 березня у місті Києві відбувся круглий стіл «Прес-служби судів: час змін». Участь у заході взяли представники установ судової влади, медіа, правники, представники громадських організацій, міжнародних організацій та організацій-донорів, які підтримують проведення судової реформи та розвиток громадянського суспільства. До обговорень долучились і представники Миколаївського апеляційного суду.

   На заході презентували проекти Типового положення про прес-службу апеляційного суду та рекомендації змін у типову посадову інструкцію прес-секретаря суду. Презентоване положення визначає порядок утворення, структуру, основні завдання, функції та організацію роботи прес-служби апеляційного суду. Напрацьовані документи пропонують закріпи, прес-службу, як окремий самостійний структурний підрозділ апарату апеляційного суду, який діє на правах відділу (сектору).

   Окремо було представлено публікацію «Нормативно-правова база, яка забезпечує гласність та відкритість судів в Україні», у якій систематизовано законодавство, що відображає право на відкриті слухання в Україні та регулює взаємодію зі ЗМІ та громадою. Публікація стане у нагоді як працівникам судів, так і усім громадянам, що збираються відвідати суд.

 

Проект типової посадової інструкції головного спеціаліста зі забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретаря) апеляційного суду

Проект типового положення про прес-службу апеляційного суду

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду