flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд запобіжного заходу підозрюваному у вимаганні та отриманні неправоміної вигоди – 10 000 доларів США

22 березня 2019, 09:33

   У провадженні Миколаївського апеляційного суду перебувають апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного Б. та підозрюваного Б. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 08 березня 2019 року.

   Так, вищезазначеною ухвалою, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 03 травня 2019 року. Додатково, підозрюваному відповідно до частини 5 статті 182 КПК України визначено заставу у розмірі 1 400 прожиткових мінімумім для працездатних осіб, що становить 2 689 400, 00 грн., та у разі внесення якої на підозрюваного покладено обов’язки передбачені частиною 5 статті 194 КПК України.

 

   37-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину передбаченого частиною 4 статті 368-3 КК України, що полягає у одержанні службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду та в інтересах третьої особи поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

    Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

   Довідково: Громадянин Б. органами досудового розслідування підозрюється у тому, що будучи членом декількох громадських організацій та займаючи посади голів правління у цих організаціях вимагав та одержав 10 000 доларів США від службових осіб одного із товариств з обмеженою відповідальністю. Таку суму громадянин вимагав за невчинення дій з використанням наданих йому повноважень керівника громадських організацій а саме: не проведення мітингів, цивільних ініціатив та рухів протесту та інших заходів, які б перешкоджали господарській діяльності товариств.

   Розгляд справи відбудеться 22 березня 2019 року о 11.00 год.

 

   Миколаївський апеляційний суд завжди сприяє журналістам у виконанні ними своїх професійних обов’язків.

   За більш детальною інформацією по справі: прес-служба суду Хомин Юлія Михайлівна - тел. (0512) 50-17-20.

 

   Прес-служба Миколаївського апеляційного суду