flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про перегляд запобіжного заходу щодо підозрюваного у незаконому позбавленні волі людини оголошено перерву

15 березня 2019, 14:18

    Сьогодні, 15 березня 2019 року Миколаївський апеляційній суд розпочав розгляд апеляційної скарги прокурора на рішення Заводського районного суду міста Миколаєва від 14 березня 2019 року, яким прокурору відмовлено у задоволенні клопотання про продовження запобіжного захід у вигляді тримання під вартою.

    У судове засідання адвокат підозрюваного Фільцева О.О. не з’явилась. На електронну пошту суду від захисника сьогодні, 15 березня 2019 року, надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з зайнятістю у іншому кримінальному провадженні. Крім цього, захисник у своїй заяві вказала, що неможе з’явитись до суду 18, 19, 20, 21 та 26 березня 2019 так як занята у інших судових засіданнях.

 

    Відповідно до положень частини 2 статті 422 КПК України апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді розглядається не пізніш як через три дні після її надходження до суду апеляційної інстанції.

 

    Так, Фільцев О.О. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 146 КК України - незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

    Відповідно до статті 12  КК України дане кримінальне правопорушення відноситься до тяжкого злочину.

 

    У зв’язку з тим, що Фільцев О.О. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, перебуває на обліку у психіатра та захисником небуло надано доказів на підтвердження зайнятості протягом 18, 19, 20, 21 та 26 березня  апеляційним судом було прийнято рішення про залучення адвоката із системи Безоплатної вторинної правової допомоги для його участі у окремій процесуальній дії, а саме: участь адвоката у судовому засіданні в Миколаївському апеляційному суді.

 

    У зв’язку з цим судом оголошено перерву до 15.00 год. 15 березня 2019 року.

 

    Про подальший рух справи буде повідомлено додатково.

 

    Прес-служба Миколаївського апеляційного суду