flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Налагодження конструктивної співпраці з ЗМІ - одне із завдань конунікаційної команди суду

14 березня 2019, 10:24

    12 березня у Києві відбувся круглий стіл «Відкриті, доступні, зрозумілі суди: як цього досягти?». Участь у заході взяли представники установ судової влади, медіа, правники, представники громадських організацій, міжнародних організацій та організацій-донорів, які підтримують проведення судової реформи та розвиток громадянського суспільства. До обговорень долучились і представники Миколаївського апеляційного суду.

    На заході презентували результати двох всеукраїнських досліджень, проведених ГО «Вектор прав людини» у 2018 році, - опитування журналістів і журналісток щодо співпраці з судами, та співробітників і співробітниць комунікаційних команд судів України. Мета обох опитувань — це частина комплексу дій для з’ясування думки сторін, спрямованих на розвиток прес-служб національних судів.

    Захід був умовно поділений на дві частини, у ході яких було представлено результати двох всеукраїнських опитувань «Прес-служби судів: погляд зсередини» й «Суди та ЗМІ: досвід співпраці» та дискусії, під час якої учасники висловили позиції і власне бачення щодо висновків представлених звітів.

    Також, досвідом ефективного налагодження співпраці судів і представників ЗМІ з учасниками заходу поділились Ольга Решетилова - журналіст, представниця ГО «Медійна ініціатива за права людини», та Юлія Салдан -представниця комунікаційної команди Хмельницького апеляційного суду.

    Основне завдання прес-служб судів – бути посередником між суддями, ЗМІ та громадськістю, працювати на випередження, та говорити про складні судові рішення зрозумілою для людей мовою. Присутні журналісти розповіли, що вони очікують від прес-служб насамперед проактивності у спілкуванні із ЗМІ, своєчасного інформування про резонансні та цікаві суспільству справи, а також просвітницьких заходів, які будуть спрямовані на налагодження співпраці.  

 

    Резутльтати опитування: «Прес-служби судів: погляд зсередини»

    Резутльтати опитування: «Суди та ЗМІ: досвід співпраці»

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду