flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись чергові навчання в Миколаївському апеляційному суді

22 лютого 2019, 15:50

    22 лютого 2019 року в приміщенні Миколаївського апеляційного суду відбулися чергові навчання для суддів місцевих судів м. Миколаєва та Миколаївської області. Вказаний захід був присвячений обговоренню важливих питань, які стосуються професійної діяльності суддів.

    Розпочав навчання заступник голови Миколаївського апеляційного суду Лівінський І.В. Відзначив Казанківський районний суд, який на запит Миколаївського апеляційного суду надав цікаві пропозиції щодо проведення самооцінювання судді. Нагадав суддям, що з 1 березня 2019 року почне діяти  Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система, тоді як Перехідні положення ЦПК України втратять чинність. Наголосив на необхідності дотримання вимог до форми процесуальних документів. Також звернув увагу суддів, що з 4 лютого 2019 року вже діють суттєві та важливі зміни, що стосуються кредитування.

   Продовжив семінар заступник голови Миколаївського апеляційного суду Гулий В.П., який виступив із промовою щодо необхідності слідкувати за судовими засіданнями та за веденням журналів судового засідання. Також висловив свою позицію щодо категорії справ, в яких не потрібно застосовувати заставу. Відмітив необхідність обов`язкового зазначення у вступній та резолютивній частині судового рішення, коли саме буде виготовлений повний текст вказаного рішення. Та надав такі рекомендації:

  • у справах, які розглядаються без участі сторін, обов`язково має бути журнал судового засідання;
  • в угодах потрібно перевіряти добровільність їх укладення;
  • необхідно дотримуватися загальних вимог до офіційних документів;
  • друк має бути якісним.

Окремо Гулий В.П. зупинився на темі розгляду справ про адміністративні правопорушення та надав відповіді на запитання суддів.

 

 

 

    Прес-служба Миколаївського апеляційного суду