flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд запитів на публічну інформацію, надісланих до апеляційного суду у січні 2019 року

05 лютого 2019, 11:28

     Упродовж січня 2019 року до Миколаївського апеляційного суду надійшло 4 запити (3 запити подано електронною поштою та 1 надійшла поштовим зв’язком) в яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

 

     У першому запиті слідчий в ОВС слідчого відділу прокуратури області просив надати інформацію щодо розгляду апеляційних скарг на рішення Миколаївського окружного апеляційного суду про обмеження в реалізіції права на проведення акцій, протестів на території Миколаївської області.

      У другому запиті «Судово-юридична газета» просила надати відомості про дати народження суддів, які надають згоду для привітання у відповідному номері газети та на сайті, також запропонували суддям взяти участь в обговоренні актуальних питань юридичної спільноти.

      У третьому запиті юридична особа, яка проводить міжнадодне дослідження просила надати інформацію про кількість співробітників суду.

     У останньому запиті Бюро журналістських розслідувань «Свідомо» просило надати інформацію про потребу та забезпечення службовим житлом суддів та працівників апарату суду.

 

      За результатами розгляду зазначених запитів апеляційним судом була надана повна та обґрунтована відповідь, у строки, передбачені Законодавством.

 

     Крім того, протягом січня 2019 року, головою Миколаївського апеляційного суду, під час особистого прийому, було надано відповіді на усі усні запити, а також працівниками відділів забезпечення діяльності судових палат, канцелярією, а також відділом забезпечення діяльності керівництва суду у телефонному режимі надавались відповіді на усні запити на публічну інформацію.

     Ці запити стосувалися, зокрема, порядку розгляду справ у Миколаївському  апеляційному суді, порядку оскарження судових рішень судів апеляційної інстанції, графіку й порядку прийому громадян, у тому числі керівництвом апеляційного суду, руху і результатів розгляду конкретних справ тощо.