flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось навчання на тему: «Свобода пересування у світлі практики Європейського суду з прав лютини»

01 лютого 2019, 14:08

   Сьогодні, Національною школою суддів України з метою підвищення кваліфікації суддів відбувся семінар у режимі відеоконференції на тему: «Свобода пересування у світлі практики Європейського суду з прав лютини».

    Семінар проводився юристами українського відділу Секретаріату Європейського суду з прав людини та представниками Національної школи суддів України.

     У заході взяли участь судді загальних та адміністративних апеляційних судів, місцевих загальних та окружних адміністративних судів, у тому числі судді цивільної та кримінальної палати Миколаївського апеляційного суду.

    Ключовою темою для обговорення стала сфера дії статті 2 протоколу 4 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод «Свобода пересування». Під час заходу спікерами було наведено значна кількість зразкових справ Європейського суду з прав людини, які будуть корисними у подальшому використанні при розгляді справ.

 

    Також, представником українського відділу Секретаріату Європейського суду з прав людини було зазначено про можливість ознайомлення суддів у режимі навчальної відеоконфенції із системою пошуку HUDOC.

     HUDOC - являється інформаційно-правовою системою Європейського суду з прав людини, яка розміщена на офіційному сайті Суду, та фактично є архівом практики ЄСПЛ.

 

    Судді Миколаївського апеляційного суду зазначили, що незважаючи на деякі проблеми із зв’язком, семінар був корисний та змістовний. Вказали, що у разі проведення навчання по користуванню  системою пошуку HUDOC обов’язково приймуть участь у заході.

 

      Прес-служба Миколаївського апеляційного суду