flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд запобіжного заходу щодо підозрюваних у розбійних нападах на відділення національної лотереї

29 січня 2019, 15:13

    У провадженні Миколаївського апеляційного суду перебувають апеляційні скарги захисника в інтересах двох підозрюваних на ухвали слідчого судді Ленінського районного суду міста Миколаєва від 12 та 15 січня 2019 року.

    Так, ухвалами слідчого судді до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

    21-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

    - частиною 3 статті 187 КК України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище;

    - частиною 2 статті 15 та пунктом 6 частини 2 статті 115 КК України - замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі, умисне вбивство з корисливих мотивів.

 

    22-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого:

    - частиною 3 статті 187 КК України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

 

    Двоє громадянин підозрюються у тому, що 9 грудня 2018 року проникли до приміщення національної лотереї та погрожуючи предметом, схожим на гранату, вчинили розбійний напад на вказаний заклад. У результаті нападу, вони заволоділи грошовими коштами в сумі 30 000 грн. та скрились.

    Крім цього, 6 січня 2019 року вони проникли до відділення національної лотереї у місті Миколаєві та погрожуючи співробітникам вказаного закладу, намагалися заволодіти грошовими коштами. Адміністратор закладу почав чинити опір та у результаті отримав 2 вогнепальних поранення. В результаті вчинення розбійного нападу вони заволоділи грошовими коштами в розмірі 200 000 грн., 300 доларів США та особистими цінними речами потерпілого.

 

     Розгляд справ відбудеться 30 січня 2019 року о 13.50 год. та 14.00 год.

 

     Миколаївський апеляційний суд завжди сприяє журналістам у виконанні ними своїх професійних обов’язків.

     За більш детальною інформацією по справі: прес-служба суду Хомин Юлія Михайлівна - тел. (0512) 50-17-20.

 

      Прес-служба Миколаївського апеляційного суду