flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаївському апеляційному суді відбулись навчання для суддів Миколаївщини

25 січня 2019, 16:41

     Сьогодні, 25 січня 2019 року, Миколаївський апеляційний суд провів черговий семінар за участю суддів місцевих судів м. Миколаєва та Миколаївської області. В ході заходу було обговорено ряд важливих питань, які стосуються роботи суддів.

     Вже традиційно зі вступним словом до суддів першої інстанції звернувся голова Миколаївського апеляційного суду Міняйло М.П., який довів довідома присуднім зміст листа Верховного Суду на звернення Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області щодо окремих питань, пов’язаних із застосуванням статті 76 КПК України під час підготовчого провадження.

    Після виступу очільника суду, захід продовжив заступник голови Миколаївського апеляційного суду Гулий В.П., який продовжив обговорення теми  щодо повернення обвинувального акту судом першої інстанції та перейшов до аналізу Законодавства України, яке набрало чинності в 2019 році та аналізу практики Верховного Суду, рекомендував звернути увагу суддів на деякі постанови Великої палати Верховного Суду.

     Також, він зупинився на ряді питань, що стосуються практики застосування положень КПК України щодо ухвалення вироку на підставі угод, закриття провадження у зв’язку з спливом строку давності притягнення до кримінальної відповідальності, недопустимості порушення таємниці нарадчої кімнати та інші.

     На закінчення, Гулий В.П. надав обгрунтовані відповіді на питання поставлені суддями.

      І завершив семінар заступник голови Миколаївського апеляційного суду Лівінський І.В., який на початку звернув увагу присутніх суддів на ряд технічних питань та надав поради з цього приводу, а потім перейшов до аналізу судової практики постанов Вереховного Суду за 2018 та 2019 роки. Активне обговорення відбулося стосовно того, що з 1 січня 2019 року лише адвокати можуть представляти інтереси будь-яких осіб в суді з урахуванням деяких виключень.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду