flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаївському апеляційному суді відбулось засідання у справі «2 травня»

18 грудня 2018, 14:33

     17 грудня 2018 року у Миколаївському апеляційному суді відбулось чергове судове засідання по справі «2 травня», в якому колегія суддів розглянула клопотання захисниці виправданого Долженкова С.О. У своєму клопотанні, захисниця просила колегію суддів усунути порушення прав її підзахисного Долженкова С.О. та Мефьодова Є.І. Вона зазначила, що усі судові засідання вони доставляються конвоєм та знаходяться у загородженні із спеціального захисного скла, у зв’язку з цим вони не можуть повноцінно брати участь у процесі.

     З кінця лютого цього року відбулось 9 судових засідання та ще жодного разу не вдалось зібрати усіх виправданих та їх захисників. У зв’язку з цим, слід звернути увагу на явку учасників судового процесу. Більшість виправданих, які належно повідомлені про дату та час судового засідання систематичнона на них не з’являються, при цьому не повідомляють про поважні причини неявки. У зв’язку з цим розгляд справи уже неодноразово переноситься на іншу дату.

     Так, відповідно до частини 4 статті 401 КПК України обвинувачений підлягає обов’язковому виклику в судове засідання для участі в апеляційному розгляді, якщо в апеляційній скарзі порушується питання про погіршення його становища або якщо суд визнає обов’язковою його участь, а обвинувачений, який утримується під вартою, - також у разі, якщо про це надійшло його клопотання.

     Оскільки в апеляційній скарзі прокурор ставиться питання про погіршення становища виправданих, то їх участь у апеляційному провадженні є обов’язковою.

     Заслухавши думку учасників судового розгляду, з урахуванням того, що на судове засідання з’явились тільки 6 із 19 виправданих, Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу про перенесення розгляду справи на 10.00 год. 04 лютого 2019 року. У задоволенні клопотанні захисниці Долженкова С.О було відмовлено, у зв’язку з тим, що одвинувачені Долженков С.О. та Мефьодов Є.І. взяті під вартою Центральним районним судом міста Миколаєва по іншій кримінальній справі.

 

     Нагадаємо, що у провадженні Миколаївського апеляційного суду знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області Купріної І.В. на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно Альошина О.А., Власенка В.С., Глізнуци С.А., Грищука Є.В., Гулія Є.Б., Дзюбенка О.О., Довженкова С.О., Ємелянова М.І., Зайцева О.І., Зібницького В.В., Ковшова П.В., Корчинського С.М., Мефьодова Є.І., Михайлова В.Г., Романюка В.В., Рудика С.М., Сакаукова М.В., Шапки О.В., яким останніх виправдано за частиною 2 статті 294 КК України, та Суханова О.М. виправдано за частиною 2 статті 294, частиною 2 статті 263 КК України, у зв'язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченими.

 

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду