flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У День Гідності та Свободи миколаївці поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні

21 листопада 2018, 14:32

     Сьогодні, 21 листопада, в Миколаєві пройшла церемонія покладання квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні, встановленому в сквері Ради Європи у м. Миколаєві. Захід був приурочений до Дня гідності і свободи, який згідно з Указом Президента України відзначається в цей день щорічно.

    У заході взяли участь мер Олександр Сенкевич, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, прокурор області Тарас Дунас, керівництво нашої області, військовослужбовці, представники Миколаївського апеляційного суду та небайдужі миколаївці.

     Свято встановлено з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні на початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

    Ведучий нагадав, що саме 21 листопада 2013 року на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. Це був день свободи, надії, свято вільних українців. У Миколаєві свідомі громадяни зібралися на Євромайдан вже наступного дня. Нелегким виявився вибір. Його ціна - сотня життів наших співвітчизників. Героїв, яких нарекли Небесною Сотнею.

   Молебень біля пам’ятника провів керуючий Миколаївською єпархією Української Православної Церкви Київського патріархату Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир.

    Небайдужі миколаївців долучилися до покладання квітів та молебну. У пам’ять про загиблих було оголошено хвилину мовчання.

 

     Прес-служба Миколаївського апеляційного суду