flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд запобіжного заходу щодо неповнолітнього

13 листопада 2018, 17:09

    До Миколаївського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області від 08 листопада 2018 року про відмову у застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

    Так, ухвалою слідчого судді неповнолітнього Т. зобов’язали прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та/або суду.

    Неповнолітній Т. органами досудового розслідування підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого.

    Розгляд справи відбудеться 15 листопада 2018 року о 12.45 год.

 

    До уваги представників засобів масової інформації!

    З урахуванням положень частини 2 статті 27 КПК України - судом може бути прийняти рішення про здійснення розгляду справи у закритому судовому засіданні, якщо розгляд стосується неповнолітнього.

 

    04 листопада 2018 року близько 23.00 год. в м. Баштанка по вул. Промислова біля магазину «Смак» двоє парубків поверталися додому та побачили, що біля одного із будинків на землі лежить чоловік в стані алкогольного сп’яніння. Між ними виникла сварка в ході якої неповнолітній Т. наніс декілька ударів чоловікові. Від заподіяних тілесних ушкоджень, настала смерть потерпілого.

 

    Миколаївський апеляційний суд завжди сприяє журналістам у виконанні ними своїх професійних обов’язків.

    За більш детальною інформацією по справі: прес-служба суду Хомин Юлія Михайлівна - тел. (0512) 50-17-20.

 

    Прес-служба Миколаївського апеляційного суду