flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось засідання «круглого столу» в Миколаївському апеляційному суді

19 жовтня 2018, 16:53

Сьогодні, 19 жовтня 2018 року о 10 годині в Миколаївському апеляційному суді відбулось засідання «круглого столу». Серед гостей та запрошених на заході були присутні: голова Миколаївської ОДА – Савченко О.Ю., прокурор Миколаївської області - Дунас Т.О., заступник начальника УСБУ в Миколаївській області – Кононенко С.Г., начальник ГУНП в Миколаївській області – Анохін О.Д.,  в.о. начальника ТУ ДСА України в Миколаївській області – Дзюба О.М. Метою зустрічі було обговорення питання розвитку судової системи Миколаївщини задля укріплення демократичної та правової України.

 Відкрив засідання голова Миколаївського апеляційного суду Міняйло М.П. та привітав всіх присутніх в залі.

«Наша зустріч спрямована на обговорення питання розвитку судової системи Миколаївщини задля укріплення демократичної та правової України.Більше ніж рік тому стартувала конституційна судова реформа. За цей час введено адвокатську монополію у вищих судах, розпочато формування нового Верховного Суду, створено Вищу раду правосуддя та Громадську раду доброчесності, прийнято закон про Конституційний Суд України, розроблено нові процесуальні кодекси тощо. Незважаючи на те, що судова реформа ще не завершилася, сьогодні майже всі її новації викликають чимало запитань.Реформа складається з декількох етапів, першим з яких є перезавантаження судової системи, обрання нових суддів на прозорому та незалежному конкурсі і як наслідок – формування нових українських судів.» - з таких слів розпочав свою доповідь голова Миколаївського апеляційного суду.

Далі було надано слово голові Миколаївської ОДА Савченку О.Ю., який побажав всім щастя, міцного здоров’я, мудрості, щоб життя кожного було наповнене любов’ю. Голова Миколаївської ОДА наголосив, що дії суддів направлені на захист законних  прав громадян та Конституції України. «У суддів висока місія та висока відповідальність. Саме вони створюють практику в нашій незалежній, соборній державі. Адже кожному, хто звертається до суду, має бути забезпечено право на справедливість» - зазначив очільник.

Крім того, головою Миколаївської ОДА були вручені подяки колективу Миколаївського апеляційного суду, Центрального районного суду м. Миколаєва, Заводського районного суду м. Миколаєва, Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області, Арбузинського районного суду Миколаївської області, Веселинівського районного суду Миколаївської області, Врадіївського районного суду Миколаївської області за сумлінну працю, високий професіоналізм, зміцнення законності і правопорядку.

  

Окрім голови суду та голови Миколаївської ОДА перед присутніми виступили прокурор Миколаївської області Дунас Т.О., начальник ГУНП в Миколаївській області Анохін О.Д. та в.о. начальника ТУ ДСА України в Миколаївській області – Дзюба О.М.

Наприкінці  заходу головами районних судів Миколаївської області було порушено низку питань щодо реформи судової системи, матеріально-технічного забезпечення судів та ін. Представники влади одразу напрацювали декілька пропозицій задля  скорішого сприяння у вирішенні нагальних проблем.

По завершенні заходу голова Миколаївського апеляційного суду Міняйло М.П.  висловив слова щирої подяки та зазначив, що засідання «круглого столу» такого формату відбулось саме за ініціативи голови Миколаївської ОДА – Савченка О.Ю., подякував йому за візит та іншим запрошеним за змістовну зустріч.

 

Прес-служба Миколаївського апеляційного суду