flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Миколаївського апеляційного суду відзначає День юриста!

08 жовтня 2018, 14:18

Сьогодні, 08 жовтня  голова Миколаївського апеляційного суду Микола Павлович Міняйло зібрав колектив суду у конференц-залі для привітання із Днем юриста!

Очільник суду розпочав збори з промови щодо історії професійного свята.

«З'явилося таке торжество у нас зовсім недавно. Ця тенденція прийшла до нас із Заходу, де в кожного спеціаліста повинен бути «свій» день. День юриста в Україні був проголошений в 1997 році. Це сталося за Указом Президента від 16 вересня 1997 року на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України, Спілки юристів України та Спілки адвокатів України.

Дата Дня юриста України обрано зовсім не випадково. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів "Руська правда", що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь» - наголосив голова суду.

Микола Павлович щиро привітав колектив з професійним святом та побажав здоров’я, добробуту, щастя й удачі, життєвої наснаги та нових здобутків у професійній діяльності.

До привітань також приєдналися заступники голови суду: Гулий Володимир Петрович та Лівінський Ігор Володимирович, а також секретар судової палати у цивільних справах Лисенко Павло Пилипович та керівник апарату Кертичак Світлана Олександрівна.

 

 

 Колектив суду з вдячністю приймали привітання.

 Прес-служба Миколаївського апеляційного суду