flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа, яка розглядатиметься Миколаївським апеляційним судом та може становити підвищений суспільний інтерес

16 травня 2024, 13:24

Справа № 487/3491/23; апеляційний розгляд відкладено на 05 червня 2024 року на 11 год.

На розгляд Миколаївського апеляційного суду надійшли матеріали кримінального провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого Д. та в його інтересах захисника Т. на вирок Заводського районного суду м. Миколаєва від 16 лютого 2024 року, яким Д. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада).

Апеляційний розгляд вказаного кримінального провадження призначено на 16 травня 2024 року на 11 год. Однак, до початку розгляду справи від захисника обвинуваченого надійшло клопотання про відкладення судового засідання у зв’язку з перебуванням захисника у відпустці.

Розгляд цього провадження відкладено на 11 год. 05 червня 2024 року

Довідково: за даними слідства обвинувачений Д. підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, не погоджуючись з політикою представників української державної влади щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України, з власної ініціативи, вирішив сприяти іноземній державі рф у проведенні підривної діяльності проти України шляхом надання її представникам наявної в його розпорядженні інформації щодо руху або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також місць розташування озброєння призначеного для захисту територіальної цілісності нашої Держави.