flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати анонімного опитування 2023

03 січня 2024, 10:00

Протягом грудня в Миколаївському апеляційному суді проводилося анонімне опитування громадян-відвідувачів суду щодо якості роботи суду.

Подібне дослідження проводиться для того, щоб  отримати загальне уявлення про якість роботи суду; виявити рівень задоволеності громадян умовами перебування в суді; оцінити повноту, ясність та доступність інформації для відвідувачів суду та визначити, як громадяни сприймають якість роботи суддів та працівників апарату суду; надати змогу відвідувачами подати свої зауваження та пропозиції щодо організації роботи суду.

В опитуванні взяли участь громадяни віком 26-39 років та 40-59 років по 50 % відповідно.

Аналізуючи результати варто зазначити, що всі респонденти мають вищу освіту. Окрім того, 66,7% здійснювали представництво іншої особи (адвокат, юрисконсульт).

Потрібно зазначити, що всі учасники відвідували Миколаївський апеляційний суд та незручностей у доступі до приміщення суду не зазнавали.

Крім того, 63,5,8% опитуваних відзначили, що  повнота, ясність та актуальність інформації про роботу суду, яка розміщена на сторінці суду в соціальній мережі Facebook доступна та зрозуміла для користувачів.

За результатами опитування можна побачити, що 83,3% респондентів вважають, що судді та працівники апарату ставляться до відвідувачів ввічливо та коректно.

При цьому слід зазначити, що частина анкет містила зауваження щодо несвоєчасності початку судових засідань, призначення великої кількості справ на один час тощо.

Надмірне навантаження, брак кадрових ресурсів, зокрема, суддів, дійсно призводить до суттєвого впливу на оперативність судового процесу. В умовах воєнного стану на території країни працівники суду намагаються вжити всіх можливих заходів задля покращення доступу до правосуддя і захисту прав та законних інтересів громадян.

Водночас аналіз заповнених анкет свідчить, що організація роботи Миколаївського апеляційного суду здійснюється в цілому на належному рівні, ставлення громадян до установи є позитивним та довірливим. Більшість відвідувачів почувають себе зручно та комфортно в суді. Оцінювання роботи працівників апарату суду респондентами є досить високим.

Анонімне анкетування дозволило виявити проблемні моменти в організації роботи суду. Отримані показники є стимулом для подальшого вдосконалення діяльності суду. Результати проведеного анонімного опитування громадян-відвідувачів суду свідчать про позитивну оцінку організації роботи Миколаївського апеляційного суду.

Колектив суду і надалі намагатиметься докладати всіх зусиль для покращення роботи суду та судової системи. Дякуємо за участь в опитуванні.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись тут.