flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікація судових процесів та рішень про воєнні злочини

13 вересня 2023, 15:38

11-13 вересня 2023 року відбувся онлайн-тренінг на тему: «Комунікація судових процесів та рішень про воєнні злочини» ГО «Вектор прав людини» у співпраці з судовою владою та за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програма USAID «Справедливість для всіх» - USAID Justice for All Activity.

Представники Миколаївського апеляційного суду також взяли участь в даному тренінгу.

Упродовж трьох днів зі слухачами працювали: Анастасія Розлуцька, кандидатка політичних наук, експертка з урядових комунікацій, Ольга Кавран, наукова співробітниця і кандидатка наук Брюссельського вільного університету і директорка-засновниця IUSTICOM, Максим Єлігулашвілі, координатор коаліції «Україна. П’ята ранку», Віталія Лебідь, магістр з міжнародного права, Ольга Решетилова, співзасновниця ГО «Медиційна ініціатива за права людини», координаторка напрямку «Війна і правосуддя», Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини».

Під час тренінгу були обговорені важливі теми, такі як обмін українського та міжнародного досвіду щодо висвітлення справ про воєнні злочини, опрацьовані комунікаційні інструменти.

Даний захід був спрямований на практичне втілення керівних принципів комунікації судових процесів та рішень про воєнні злочини, напрацьовані у співпраці з судовою владою.