flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічниця судді Миколаївського апеляційного суду взяла участь у заході

14 липня 2023, 09:55

           У четвер, 13 липня, в приміщенні Центральної міської бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького м.Миколаєва відбувся захід на тему: «500 днів в умовах війни: правові потреби, виклики та перемоги», який був організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях.

          У вказаному заході взяли участь помічниця судді Миколаївського апеляційного суду Ірина Дудар, провідний юрист Миколаївського офісу Норвезької ради у справах біженців Вікторія Радкевич, керівник Миколаївського регіонального офісу Громадської організації «Десяте квітня», представник Благодійної організації «Благодійний фонд «ПРАВО НА ЗАХИСТ» Ігор Кравець, регіональна координаторка Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» в Миколаївській області Олена Каплій, директор  Громадянської організації «Легатус» Денис Захаров, юрист Громадської організації «Десяте квітня» Яна Юрчак, представник Громадської організації «Легатус», менеджерка безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space, «Благодійний фонд «Восток SOS» Ганна Ситнік.  

          Під час заходу було проведено  три панельні дискусії на теми:  «Провайдери безоплатної правової допомоги – синергія правозахисту в дії»,    «Історії перемог на юридичному фронті», «Дорожня карта доступу до безоплатної правової допомоги».

          Крім того, відбулась презентація успішних кейсів у сфері захисту прав найуразливіших категорій населення фахівцями системи безоплатної правової допомоги, адвокатами та представниками громадських організацій.

          Наприкінці заходу присутні обговорили та надали свої пропозиції щодо поточних правових та соціальних викликів, пов’язаних із повномасштабним вторгненням рф в Україну.